Uw IP

ISP

Locatie

MOBIELE
DESKTOP
9 feiten over VPN
Home " Blog " 9 feiten over VPN die je waarschijnlijk nog niet wist

9 feiten over VPN die je waarschijnlijk nog niet wist

Hoe zou het zijn om op internet te zoeken zonder dat je persoonlijke gegevens op straat komen te liggen? Met VPN is dat mogelijk. VPN staat voor Virtual Private network. Als we dit in de praktijk brengen, betekent dit dat een VPN de infrastructuur in een openbaar netwerk kan bouwen om er een privénetwerk van te maken, zodat er een versleutelde, beveiligde verbinding mogelijk wordt tussen verschillende computers en lokale netwerken. Op deze manier kun je veilig online gaan, zonder dat je persoonlijke gegevens openbaar worden gemaakt.

Voor wie is een VPN bedoeld? Voor iedereen die een openbare WIFI gebruikt, die alle voordelen van een VPN wil ontvangen en natuurlijk voor iedereen die veilig het internet op wil.

Dus een absolute must-have voor smartphones, laptops, tablets en desktop!

9 feiten over VPN die je waarschijnlijk niet wist (maar die je online leven een stuk veiliger en leuker maken):

1. VPN-aanbieders houden je gegevens voor zichzelf.

Veel providers houden klantlogs bij die ze naar de overheid of andere autoriteiten sturen. VPN's bewaren je gegevens netjes. Alleen de wet kan ze dwingen om de datalogs af te geven, commercieel betekent dat nooit.

2. Een VPN lijkt op een firewall - maar kan niet worden getraceerd

VPN's gebruiken encryptie om je informatie veilig tussen servers over te brengen en het voorkomt dat virussen je netwerk en computer infecteren. De kracht van VPN's zit hem in het feit dat je niet getraceerd kunt worden. Omdat je IP-adres en locatie niet kunnen worden veranderd, kan de informatie niet naar je worden teruggestuurd.

3. Je kunt nog steeds gehackt worden met een VPN

Alleen het hacken wordt moeilijker gemaakt. Een VPN verandert je IP-adres, houdt je gegevens verborgen voor derden en versleutelt je gegevens met encryptie. Het is echter nog steeds mogelijk om je te hacken, maar de kans dat het lukt is een stuk minder groot. Je bent een stuk beter beveiligd met VPN dan zonder.

4. Met VPN's kun je geld besparen op abonnementen

Abonnementen op streamingdiensten en andere websites zoals Eurosport passen hun prijzen vaak aan op basis van je locatie. De verandering is hoog dat je meer betaalt als je in Amsterdam zit dan wanneer je in Twente zit. Omdat een VPN je IP-adres verandert, kan een VPN een positieve invloed hebben op de prijs van je online abonnement.

5. VPN's geven je toegang tot geblokkeerde inhoud

Sommige providers, websites of overheden blokkeren de inhoud van bepaalde internetcontent voor gebruikers, gebaseerd op je locatie. Een VPN kan je helpen om deze beperkingen te omzeilen en je volledige toegang te geven tot deze inhoud, het zal je ook in staat stellen om zonder belemmeringen te downloaden.

6. Met een VPN-verbinding betaal je minder voor hotels en vliegtickets.

Net als bij punt 4 kan een VPN je veel geld besparen op hotels en vliegtickets. Hoe werkt het? Luchtvaartmaatschappijen en hotels passen hun prijzen vaak aan op basis van de locatie van de gebruiker. Als een VPN je virtuele locatie verandert, kan de luchtvaartmaatschappij je zoekgeschiedenis niet achterhalen en zie je dus een lagere ticketprijs.

Goedekopere vluchten VPN

7. Met VPN koop je lokale producten voor minder

Als je een product online wilt kopen in een Nederlandse webwinkel, maar je vindt hetzelfde product goedkoop bij een buitenlandse concurrent? Sommige buitenlandse webshops zullen je blokkeren. Met een VPN-dienst is het eenvoudig om te laten lijken dat je uit hetzelfde land komt als de webwinkel, zodat je toch bij de betreffende webwinkel kunt winkelen. Op deze manier kun je goedkoop buitenlandse producten kopen!

8. VPN's kunnen je internetsnelheid verhogen

Als je een HD-video bekijkt of op Netflix zit, kan je internetsnelheid flink vertragen. Een VPN zorgt ervoor dat je geen last hebt van deze beperking. Met VPN kan een provider je internetverkeer niet opsplitsen in hoge en lage snelheid, omdat je niet als één en dezelfde gebruiker kunt worden getraceerd.

9. GOOSE VPN is binnen 1 minuut klaar voor gebruik.

Veiligheid en onbeperkte toegang tot het internet is voor iedereen bereikbaar. GOOSE is de eerste Nederlandse VPN voor alle apparaten. Kies je tablet, maak een account aan, download GOOSE VPN en surf beveiligd op internet. Technische kennis is niet nodig.

Klik hier om je aan te melden bij GOOSE met een 30 dagen geld-terug garantie.

Neem de controle over je online personal space terug

1 abonnement voor al je apparaten
Servers in meer dan 25 landen
Super eenvoudige apps
24/7 ondersteuning
Cyberalarm
30 dagen geld-terug-garantie