MOBIEL
DESKTOP
Home / Blog / De veiligheid van websites, een VPN garandeert u dit!

De veiligheid van websites, een VPN garandeert u dit!

Het is niet eenvoudig om veilig op het internet actief te zijn. Er zijn namelijk verschillende gevaren die op de loer liggen. Mogelijk heb je hier nooit eerder over nagedacht. Om die reden is het verstandig om je te verdiepen op welke manier je veilig online kunt zijn en om dat te waarborgen. Of het nu gaat om het internet wat je thuis gebruikt, of de draadloze verbinding bij een internetcafé op de hoek. Het zou niet de eerste keer zijn dat iemand onverhoopt slachtoffer wordt van een hacker of een scammer.

Versleuteld

Om dat te voorkomen is het belangrijk om gebruik te maken van HTTPS. Wanneer je bijvoorbeeld bankzaken doet, zal je in de linkerbovenhoek een slotje zien staan. Dat betekent dat je te maken hebt met een beveiligde verbinding en dat de connectie die tot stand is gebracht met de server, versleuteld is. Op die manier is je persoonlijke informatie veilig. Wat zou er gebeuren als het niet zou zijn versleuteld? Dan zouden er misschien hackers aan de andere kant van de server kunnen zitten in plaats van de bank om je persoonlijke en financiële informatie te stelen. In dit digitale tijdperk kan dat tot bijzonder grote problemen leiden.

Verschil HTTPS en HTTP

HTTP betekent hypertext transfer protocol. Het is de manier waarop een webserver communiceert met internetbrowsers. HTTP zorgt ervoor dat bezoekers een site kunnen zien en informatie naar de server kunnen sturen.

Bij een HTTPS-verbinding delen apparaten een speciale code. Die gebruiken ze om informatie tussen de twee punten te verhullen. Het wordt onleesbaar voor iedereen die het probeert te onderscheppen en te lezen. Deze encryptie beveiligt de data tegen aanvallen van buitenaf. De computers sturen de informatie via een zogenaamde SSL, ook wel TLS genoemd.

Veilige browsers met VPN

Extra veiligheid via VPN

Bovenop de veiligheid van SSL zou je ook gebruik kunnen maken van een VPN-provider. Dat is met name praktisch wanneer je vaak onderweg bent. Er is geen extra software nodig omdat je via je browser kunt inloggen. Of het nu gaat om Mozilla Firefox, Chrome, Internet Explorer, Opera of Safari. SSL-VPN gaat via het web.

Met VPN kun je je identiteit, bezigheden en locatie verbergen voor nieuwsgierige derde partijen. Dat kan van pas komen wanneer je bezig bent met privacygevoelige informatie wanneer je bijvoorbeeld op Wi-Fi zit in de trein. Vooral wanneer je iets wilt overmaken met een creditcard, zorgt het voor een extra slot op de deur. Ook kun je met een VPN-abonnement websites bezoeken die anders
onbereikbaar zouden blijven. Denk aan het bekijken van gemiste uitzendingen wanneer je op vakantie bent.

Gratis GOOSE uitproberen

Goose VPN is een aanbieder uit Nederland met een gratis variant en betaalde varianten. In totaal kun je 30 dagen lang GOOSE zonder kosten uitproberen. Je kunt kiezen uit het basisabonnement en het Unlimited-abonnement. De eerste kost 2,99 en heeft een limiet van 50 GB aan verbruik. Bij Unlimited heb je geen restricties en kun je onbeperkt bijvoorbeeld Amerikaanse of Britse Netflix-series bekijken. Ook wordt peer-to-peer ondersteund, zodat een Torrent veilig te downloaden is.

Steun in de rug

Mogelijk ben je overtuigd geraakt van het nut van HTTPS en VPN om veilig te internetten. Een VPN-abonnement van GOOSE VPN kan ervoor zorgen dat je geen eenvoudig doelwit meer bent op de digitale snelweg. GOOSE VPN heeft daarnaast een klantservice met Nederlands als voertaal. In je eigen taal geholpen worden zorgt voor een extra steun in de rug.

Neem controle terug over jouw online leven

Voor Nederlanders, door Nederlanders
1 abonnement voor al je devices
Servers in 25+ landen
Super simpele apps
Nederlandse support
Cyber Alarm
7 dagen gratis proberen