MOBIEL
DESKTOP
Home / Blog / Deblokkeer YouTube in Duitsland met een VPN

Deblokkeer YouTube in Duitsland met een VPN

Wie veel reist in Duitsland, heeft het ongetwijfeld ervaren: heel wat Youtube-filmpjes kan je in Duitsland niet bekijken. Het blijkt dat zowat 62% van de 1000 meest bekeken Youtube-video’s niet te zien zijn in Duitsland. De Duitse organisatie GEMA, die de muziekrechten regelt, ligt al jarenlang in discussie met Youtube. De ruzie begon in 2009 toen een vorige overeenkomst tussen GEMA en Youtube ten einde liep. Deblokkeer YouTube in Duitsland met een VPN, lees hier hoe.

Te veel geld gevraagd aan Youtube

GEMA vraagt te veel geld aan Youtube om video’s te kunnen vertonen op Duits grondgebied. Per vertoonde video zou GEMA 1 eurocent aan rechten vragen, terwijl bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk slechts 0,22 eurocent per video vraagt. In 2012 zou Youtube 1,6 miljoen euro hebben moeten betalen aan GEMA indien alle video’s bekeken konden worden. Youtube blokkeert daarom een deel van zijn content voor Duitse gebruikers omdat anders de te betalen rechten aan GEMA veel te hoog zouden oplopen.

Oplossing: gebruik een VPN-verbinding

Het gebruik van een VPN, een Virtual Private Network (Wat is een Virtual Private Network?), brengt gelukkig ook voor dit probleem een oplossing. Een VPN-connectie maakt gebruik van bestaande internetverbindingen, maar de verstuurde gegevens zijn op een geheime manier versleuteld. Een hacker maakt geen schijn van kans als hij deze gegevens wil achterhalen. Bovendien surf je volledig anoniem op het web: je IP-adres kan niet achterhaald worden, en je werkelijke locatie is niet bekend. Je kunt doen alsof je in een ander land bent.

Als je dus in Duitsland een bepaalde Youtube-video wil bekijken, gebruik je een VPN-verbinding. Vanuit een Duitse locatie leg je via een VPN-verbinding contact met een VPN-server die zich bijvoorbeeld in de Verenigde Staten bevindt. Via deze Amerikaanse VPN-server kan je dan je favoriete Youtube-video bekijken. Youtube krijgt een Amerikaans IP-adres te zien (geen Duits IP-adres!), en zal geen enkele video voor jou blokkeren.

Andere voordelen van een VPN-verbinding

Niet alleen geblokkeerde Youtube-filmpjes, maar ook Netflix-programma’s of televisie-uitzendingen die via het internet niet in alle landen te zien zijn, kunnen via een VPN-connectie moeiteloos bekeken worden. Je identiteit blijft onbekend en de data worden versleuteld. Ook op onveilige openbare wifinetwerken kunnen hackers niet met jouw persoonlijke gegevens aan de haal gaan.Lees hier meer over de voordelen van een VPN.

Hoe geraak je aan een VPN-verbinding?

Er zijn veel providers die VPN-diensten aanbieden. De VPN-dienst van GOOSE VPN heeft heel wat voordelen. Voor slechts 2,99 euro per maand kan je volledig veilig en anoniem surfen op het web. GOOSE VPN is beschikbaar voor Windows, Mac, iOS en Android. Je kunt dus ook met je tablet en je smartphone een VPN-verbinding tot stand brengen. De installatie van de VPN-software is een fluitje van een cent: slechts drie stappen moeten uitgevoerd worden. Binnen één minuut ben je online. Bij GOOSE is het bovendien mogelijk om de VPN-dienst gedurende een maand volledig gratis uit te proberen. Wacht dus niet langer: start nu direct jouw 30 dagen gratis GOOSE VPN.

Neem controle terug over jouw online leven

Voor Nederlanders, door Nederlanders
1 abonnement voor al je devices
Servers in 25+ landen
Super simpele apps
Nederlandse support
Cyber Alarm
30 dagen geld terug garantie