MOBIEL
DESKTOP
Home / Blog / Hoe deblokkeer je Whatsapp in Brazilië?

Hoe deblokkeer je Whatsapp in Brazilië?

Internet is alom vertegenwoordigd in ons leven. Met de opkomst van de smartphone en tablet hebben we kennisgemaakt met verschillende applicaties of apps die ons leven een stuk makkelijker hebben gemaakt. Een daarvan is WhatsApp, een applicatie die de laatste jaren enorm populair is geworden om berichten naar elkaar te versturen of kort te bellen.

Brazilie blokkeert de applicatie WhatsApp

In Brazilië is de applicatie de tweede populairste vorm van sociale media, na Facebook. Miljoenen Brazilianen gebruiken de applicatie dagelijks en met hen heel wat toeristen die van dit technologische snufje gebruik maken om het thuisfront op de hoogte te houden tijdens hun vakantie. Je zal de vervelende omstandigheden dan ook wel makkelijk kunnen inschatten als we je vertellen dat een rechter in Brazilië heeft beslist om WhatsApp te blokkeren. De reden zou zijn dat het gerecht informatie wil van WhatsApp, waarvan hun CEO beweert deze niet te hebben. Het is echter niet de eerste keer dat de applicatie wordt geblokkeerd in Brazilië. Een serieus ongemak voor miljoenen Brazilianen en heel wat toeristen.

Toegang verkrijgen tot geblokkeerde apps

Maar in tijden dat er constant nieuwe snufjes op de markt komen en het internet altijd maar beter en beter wordt, kunnen we je geruststellen dat er ook voor dit ongemak een manier bestaat om deze blokkade te omzeilen. Met behulp van een VPN ofwel Virtual Private Network (Wat is een VPN?) kan je deze geografische restricties vermijden en zelfs in Brazilië gebruik maken van Whatsapp en andere geblokkeerde websites. Een Virtual Private Network is een beveiligde verbinding die verloopt via een server in een land naar keuze die dient als tussenstation. Op deze manier geniet je niet alleen van een veilige internetverbinding maar verander je je IP adres naar een locatie naar keuze.

Ideaal dus om geografische restricties te vermijden. Voor reizigers die in het buitenland vaak afhankelijk zijn van openbare wifi in hotels of luchthavens heeft deze verbinding nog een extra voordeel. Deze openbare wifi is vaak erg onveilig gezien iedere gebruiker of hacker die op hetzelfde netwerk zit je persoonlijke gegevens kan inkijken. Met een Virtual Private Network ga je online via een versleutelde, veilige verbinding.

Maak kennis met GOOSE VPN

In Nederland wordt deze software aangeboden door GOOSE VPN, een provider die op een gebruiksvriendelijke manier deze service aanbiedt. GOOSE VPN kost slechts 2,99 per maand en zorgt ervoor dat je overal en ongelimiteerd veilig op het internet kan surfen. Je kunt GOOSE nu 30 dagen gratis uitproberen en gemakkelijk opzeggen wanneer jij dit wilt.

Neem controle terug over jouw online leven

Voor Nederlanders, door Nederlanders
1 abonnement voor al je devices
Servers in 25+ landen
Super simpele apps
Nederlandse support
Cyber Alarm
30 dagen geld terug garantie