MOBIEL
DESKTOP
Home / Blog / Hoe deblokkeer je Youtube wereldwijd?

Hoe deblokkeer je Youtube wereldwijd?

Youtube is met een miljard unieke bezoekers per maand een van de meest populaire websites op het internet. En ondanks de populariteit van de video sharing website en zijn groot aantal bezoekers is het tegelijkertijd ook een van de meest geblokkeerde websites. Heel wat landen zoals China, Noord-Korea en Iran hebben deze blokkering aangevraagd. In sommige landen gaat het om een blokkering van bepaalde video’s en inhoud maar in het geval van bovenvermelde landen gaat het zelfs tot een totale blokkering van de website (lees ook: Geblokkeerde websites bezoeken met een VPN-verbinding). De reden hiervoor kan uitlopen van religieus, cultureel of gewoon zelfs wettelijk. Gelukkig is er voor de mensen die leven in deze landen een manier om de blokkering van Youtube te ontlopen.

Gebruik VPN om de blokkering te ontwijken

De manier om de blokkering van Youtube te ontwijken in deze landen is zelfs een makkelijke. Door gebruik te maken van een VPN ofwel Virtual Private Network (Wat is een VPN?) kan je je geografische locatie online anders laten weergeven. Vrijwel vertaald: je kan in China naar Youtube surfen door je online locatie in pakweg Nederland te laten weergeven. Dit type netwerk is een tussenstation tussen jouw computer en de server van de website die je tracht te bezoeken. Een Virtual Private Network verbergt je IP adres waardoor je anoniem om het internet surft en zo dus je geografische locatie met bijhorende restricties verborgen blijft.

De voordelen van een Virtual Private Network

Naast het kunnen uitoefenen van de vrijheid van meningsuiting via Youtube in de landen waar de website verboden is, heeft een Virtual Private Network nog meer voordelen. Je kan niet alleen je geografische locatie verbergen maar eveneens je IP adres. Op die manier heb je de mogelijkheid om anoniem op het web te surfen en kunnen hackers niet aan je persoonlijke gegevens. Het gebruik van een dergelijk netwerk is voornamelijk aan te raden wanneer je internetverbinding maakt via openbare gratis wifi. Deze openbare verbindingen zijn vaak een zegen voor hackers die uit zijn op je persoonlijke gegevens of zelfs betalingsgegevens. Door een Virtual Private Network als tussenstation te gebruiken kun je op een veilige manier gebruik maken van gratis wifi.

Probeer GOOSE VPN

In Nederland wordt deze service aangeboden door GOOSE VPN. Voor een prijs van slechts 2,99 kun je overal en wanneer je maar wil veilig online surfen. Of dat nu is om je veiligheid te vrijwaren of om toegang te krijgen tot eventuele geblokkeerde websites zoals Youtube. Je kunt GOOSE nu 30 dagen gratis proberen. Bevalt het niet, kan je gemakkelijk opzeggen wanneer jij wilt.

Neem controle terug over jouw online leven

Voor Nederlanders, door Nederlanders
1 abonnement voor al je devices
Servers in 25+ landen
Super simpele apps
Nederlandse support
Cyber Alarm
7 dagen gratis proberen