Uw IP

ISP

Locatie

MOBIELE
DESKTOP
Hoe gebruik je Wi-Fi in je hotel op een veilige manier?
Home " Blog " Hoe gebruik je Wi-Fi in je hotel op een veilige manier?

Hoe gebruik je Wi-Fi in je hotel op een veilige manier?

Tegenwoordig is er geen hotel meer dat zijn klanten geen gratis Wi-Fi aanbiedt. Het is nu standaard omdat toeristen hun hotel sneller kiezen op basis van de beschikbaarheid van Wi-Fi dan op die van een gratis ontbijt. En hoewel gratis Wi-Fi een fijne luxe is als je op reis gaat, moet je oppassen dat je vakantie niet in een nachtmerrie verandert.

Hoe veilig is de Wi-Fi in hotels?

Internetverbindingen in een hotel zijn in het beste geval beveiligd met één wachtwoord waar alle gasten toegang toe hebben. Hierdoor heeft iedereen vrij gemakkelijk toegang tot het netwerk. Ook door hackers. Hotels zitten bijna altijd vol en dus zijn er altijd veel mensen in het hotel die mogelijk proberen persoonlijke informatie te stelen. Met de weinige beveiligingsmethoden die hotels toepassen op hun Wi-Fi netwerken, kan gezegd worden dat het gebruik van Wi-Fi in hotels erg onveilig is. De openbare internetverbinding zorgt ervoor dat iedereen je activiteiten op internet kan controleren en dat alle gegevens voor het grijpen liggen. Je hoeft niet eens een internetfreak te zijn om toegang te krijgen tot iemands gegevens. Eenvoudige programma's als Wireshark geven het kleinste kind de kans om er met jouw gegevens vandoor te gaan. Eigenlijk geldt dit voor alle openbare gelegenheden die gratis Wi-Fi aanbieden. Lees ook: Dit experiment laat zien hoe gevaarlijk het is om openbare Wi-Fi te gebruiken.

Hoe kan ik mezelf beschermen tegen hackers?

Gezien de vrijwel onbestaande beveiligingsmaatregelen op een openbaar netwerk in een hotel is het beter om op eigen initiatief maatregelen te nemen voordat je de Wi-Fi gebruikt. Met een eenvoudige, gebruiksvriendelijke methode genaamd VPN of Virtual Private Network kun je een veilige internetverbinding maken met het bestaande Wi-Fi-netwerk.

Jaroslav
06/06/2023
Betaalbare en gebruiksvriendelijke VPN met een fatsoenlijk servernetwerk. Biedt betrouwbare versleuteling en privacyfuncties voor basisbehoeften op het gebied van browsen
Serg
06/06/2023
Goose VPN is een betrouwbare en gebruiksvriendelijke VPN-dienst die sterke beveiligingsfuncties en een eenvoudige interface biedt. Met servers in meerdere landen geeft Goose VPN je toegang tot geo-restricted content en kun je anoniem op het internet surfen. De dienst gebruikt robuuste encryptieprotocollen om je gegevens te beschermen en heeft een strikt no-logs beleid, waardoor je privacy gewaarborgd is. De onbeperkte gelijktijdige verbindingen van Goose VPN zijn een groot voordeel, waardoor je meerdere apparaten kunt beschermen met één abonnement. Als je op zoek bent naar een VPN service die makkelijk te gebruiken is en fatsoenlijke beveiliging biedt, is Goose VPN het overwegen waard.
Luca Pagano
01/06/2023
Goede VPN voor een goede prijs, een aanrader!
Nick Ofman
25/05/2023
Gebruik al jaren gans en werkt altijd top!
Melvin de Graaff
23/05/2023
Zeer tevreden. Werkt goed op IOS.
Thomas Stoffer
22/05/2023
Ik gebruik GOOSE al jaren voor zowel streaming als browsen zonder enig probleem!

Je verbinding wordt tot stand gebracht via een server van het privénetwerk, zodat je internetactiviteit anoniem blijft ten opzichte van de andere gebruikers van het netwerk. Op die manier kun je veilig gebruik maken van de gratis Wi-Fi die het hotel beschikbaar stelt aan zijn gasten zonder bang te hoeven zijn dat iemand je betaalgegevens of persoonlijke informatie steelt. Lees ook: Veilig en anoniem surfen op een openbaar Wi-Fi-netwerk met een VPN.

Maak kennis met GOOSE VPN

VPN wordt aangeboden door GOOSE VPN, een provider die er op een gebruiksvriendelijke manier voor zorgt dat hun klanten veilig kunnen internetten op openbare plaatsen.

Wil je meer weten over de diensten van GOOSE VPN? Klik op deze link en ontdek alle voordelen!

Neem de controle over je online personal space terug

1 abonnement voor al je apparaten
Servers in meer dan 25 landen
Super eenvoudige apps
24/7 ondersteuning
Cyberalarm
30 dagen geld-terug-garantie