MOBIEL
DESKTOP
Home / Blog / Hoe gebruik je wifi in je hotel op een veilige manier?

Hoe gebruik je wifi in je hotel op een veilige manier?

Vandaag de dag is er geen enkel hotel meer die geen gratis wifi aanbiedt aan zijn klanten. Niet meer dan normaal ook want toeristen selecteren hun hotel zelfs eerder op het aanbod van wifi dan op dat van een gratis ontbijt. En hoewel gratis wifi een aangename luxe is tijdens je reis, moet je oppassen dat deze je vakantie niet in een nachtmerrie verandert.

Hoe veilig is de wifi in hotels?

Internetverbindingen in een hotel zijn in het beste geval beveiligd met één wachtwoord waar alle gasten toegang tot hebben. Het zorgt voor een vrij makkelijke toegang tot het netwerk door iedereen. Ook door hackers. Hotels zitten praktisch altijd bomvol en dus zijn er altijd heel wat mensen in het hotel die mogelijks je persoonlijke gegevens proberen te stelen. Met de weinige beveiligingsmethodes die hotels toepassen op hun wifi netwerk kunnen we dus stellen dat het gebruiken van wifi in hotels erg onveilig is. De openbare internetverbindingen zorgen ervoor dat iedereen je activiteit op het internet kan napluizen en dat alle gegevens die je invoert voor iedereen op te rapen zijn. Je moet zelfs geen internetfreak te zijn om aan iemands gegevens te zitten. Simpele programma’s als Wireshark geven het kleinste kind de kans om met je gegevens aan de haal te gaan. Dit geldt trouwens evenzeer voor alle openbare locaties die gratis wifi aanbieden. Lees ook: Dit experiment laat zien hoe gevaarlijk het is om openbaar WiFi te gebruiken.

Hoe kan ik me beveiligen tegen hackers?

Gezien de vrijwel onbestaande veiligheidsmaatregelen op een openbaar netwerk in een hotel is het dus beter om op eigen initiatief maatregelen te nemen vooraleer je van de wifi gebruik maakt. Met een eenvoudige, gebruiksvriendelijke methode genaamd VPN ofwel Virtual Private Network kan je een beveiligde internetverbinding maken op het reeds bestaande wifi netwerk.

Je verbinding verloopt immers via een server van het privénetwerk waardoor je internetactiviteit anoniem blijft ten opzichte van de andere gebruikers van het netwerk. Op die manier kan je met een gerust hart gebruik maken van de gratis wifi die het hotel ter beschikking stelt aan zijn gasten zonder te moeten vrezen dat er iemand met je betalingsgegevens of persoonlijk informatie aan de haal gaat. Lees ook: Veilig en anoniem surfen op een openbaar wifinetwerk met een VPN.

GOOSE VPN

In Nederland wordt VPN aangeboden door GOOSE, een provider die op een gebruiksvriendelijke manier ervoor zorgt dat hun klanten op een veilige manier gebruik kunnen maken van het internet op openbare plaatsen. Voor een maandelijks bedrag van 2,99 hoef je nooit meer te vrezen dat een hacker er met je gegevens vandoor gaat. Je kunt GOOSE VPN nu 30 dagen gratis proberen. Je kunt gemakkelijk opzeggen wanneer je wilt. Klik hier om GOOSE VPN nu 30 dagen gratis te proberen.

Neem controle terug over jouw online leven

Voor Nederlanders, door Nederlanders
1 abonnement voor al je devices
Servers in 25+ landen
Super simpele apps
Nederlandse support
Cyber Alarm
30 dagen geld terug garantie