MOBIEL
DESKTOP
Home / Blog / Hoe kan je je verstoppen op het web met een VPN-dienst?

Hoe kan je je verstoppen op het web met een VPN-dienst?

Tegenwoordig besteden de meeste mensen heel wat tijd aan surfen op het web. Je vindt er alle informatie die je nodig hebt, je kunt chatten met je vrienden, je kunt berichten en foto’s delen enzovoorts. Waarschijnlijk sta je er niet bij stil hoeveel gegevens over je surfgedrag worden verzameld zonder dat je het weet. Je internetprovider logt al jouw activiteiten op het web. Facebook verzamelt gegevens over de pagina’s die je liket en websites die je bezoekt. Google doet hetzelfde. Andere websites houden via cookies eveneens je surfgedrag in de gaten. Hoog tijd dus om je af te vragen hoe je onbekend kunt blijven op het internet. In dit artikel lees je hoe je je kunt verstoppen op het web met een VPN-dienst.

Een proxyserver gebruiken

Je kunt niet surfen op het web zonder een internetadres, het zogenaamde IP-adres. Aan de hand van dit IP-adres kan je locatie bepaald worden. Een redelijk eenvoudige manier om te voorkomen dat een bezochte website je IP-adres te weten komt, is gebruik maken van een proxyserver. Dit is een soort tussenstation tussen je eigen PC en de website die je wilt bezoeken. De bezochte website ziet alleen het IP-adres van de proxyserver, niet jouw IP-adres. De gegevens die je via de verbinding verstuurt, zijn echter niet beveiligd.

Anoniem op het web met Tor

Je kunt Tor volledig gratis installeren op je PC. Door Tor te gebruiken surf je anoniem op het internet. Als je via Tor een bepaalde site wilt bezoeken, zal Tor de verbinding tot stand brengen via veel verschillende servers verspreid over de hele wereld. De website die je bezoekt, ziet alleen het IP-adres van de laatste server in de rij. Het is haast onmogelijk om je eigen IP-adres te traceren. Nadeel is echter dat de verbinding redelijk traag kan zijn.

De beste methode: een VPN-dienst gebruiken

VPN staat voor Virtual private network, of virtueel particulier netwerk. Bij een VPN-verbinding worden je gegevens versleuteld alvorens ze het internet opgaan. Als een hacker er al in zou slagen om je gegevens te onderscheppen, zal hij er niets mee kunnen aanvangen. Je brengt een VPN-connectie tot stand tussen je PC (of smartphone, tablet, …) en een VPN-server ergens ter wereld. Vanaf die VPN-server bereik je de gewenste website. Deze website ziet alleen het IP-adres van de VPN-server, niet jouw eigen IP-adres. Je identiteit en locatie blijven onbekend. Bovendien zijn de data die je verstuurt, beveiligd door de versleuteling.

De VPN-dienst van GOOSE VPN

Heel wat providers bieden een VPN-dienst aan. GOOSE VPN onderscheidt zich van de andere aanbieders met een zeer goede VPN-service tegen een lage prijs. Voor slechts 2,99 per maand heb je een VPN-abonnement. De versleuteling van je data gebeurt met een zeer veilige 256-bits methode. De software is gemakkelijk te installeren en geschikt voor Windows, Mac, iOS en Android. GOOSE VPN beschikt over een uitgebreid netwerk van VPN-servers verspreid over de hele wereld en kan een hoge bandbreedte met snelle verbindingen aanbieden. Overtuig jezelf en test GOOSE VPN een maand lang gratis uit!

Neem controle terug over jouw online leven

Voor Nederlanders, door Nederlanders
1 abonnement voor al je devices
Servers in 25+ landen
Super simpele apps
Nederlandse support
Cyber Alarm
7 dagen gratis proberen