MOBILE
DESKTOPS
BROWSER
Home / Blog / Hoe weet Netflix dat ik een VPN gebruik?

Hoe weet Netflix dat ik een VPN gebruik?

Fervente gebruikers van Netflix lopen al snel tegen het probleem aan dat ze ‘alles al gezien hebben’. Dat betekent natuurlijk, alles wat hen interesseert. Daarom willen veel mensen toegang tot de Amerikaanse Netflix, waar veel meer op staat dan op de Nederlandse. Dit heeft te maken met verschillende mediarechten die gelden voor de 190 landen waarin Netflix inmiddels actief is.

Toegang tot alle content

Tot voorheen kon je met succes een VPN installeren om zo toegang te krijgen tot alle Netflix-content wereldwijd. Met behulp van een VPN kun je namelijk een tijdelijk IP-adres krijgen, waarmee je ook een nieuwe virtuele locatie voor jezelf kunt creëren (zoals Amerika). Helaas heeft de bekende streaming service dit kunstje aan banden gelegd door Netflix te blokkeren voor VPN-gebruikers: “Degenen die proxy-services en andere technieken gebruiken, zullen alleen content kunnen zien uit het land waar zij daadwerkelijk zijn. We zullen ervoor zorgen dat de overige gebruikers hier geen hinder van zullen ondervinden.”

Gratis versus betaalde VPN

Een VPN-service staat wereldwijd gebruikers toe om te verbinden met een anonieme en veilige netwerkverbinding. Mocht je hier gebruik van willen maken voor je Netflix-abonnement, let er dan op dat gratis VPN-verbindingen vaak geen oplossing zijn. Dat komt omdat gratis toepassingen vaak een lage bandbreedte hanteren, of zijn verbonden met softwarerobots, wat ook problemen op kan leveren. Lees ook: Waarom gratis VPN-aanbieders niet te vertrouwen zijn.

VPN-diensten voor Netflix

Investeer liever een beetje in een goede VPN-verbinding als je verzekerd wil zijn van alle content die Netflix te bieden heeft, inclusief een goede streaming snelheid. Een betaalde VPN is simpel in gebruik, en super efficiënt, wat bovendien betekent dat je veilig internet en de vruchten plukt van een supersnelle verbinding mét een verborgen IP-adres. Lees ook: Tien redenen om jouw IP adres te verbergen.

Netflix’ zwarte lijst

De meest makkelijke manier voor Netflix om VPN-gebruikers tegen te houden, zou zijn om de populairste VPN-aanbieders op een ‘zwarte lijst’ te zetten en alle activiteiten vanuit die VPN-verbindingen te blokkeren. Maar, zelfs Netflix erkent dat er manieren zijn om toch nog toegang te krijgen tot alle Netflix content. David Fullagar zei: “We gaan gewoon door met VPN-aanbieders op de zwarte lijst te zetten. Maar zodra deze aanbieders op de lijst staan, kunnen ze gemakkelijk naar een nieuw IP-adres vluchten en van de lijst ontsnappen.”

De oplossing

Gelukkig zijn er genoeg VPN-aanbieders die nog te klein zijn om door de streaming gigant te zijn opgemerkt. Een service die nog niet is geblokkeerd, is GOOSE VPN: een hele gebruiksvriendelijke en doeltreffende VPN-dienst. Hiermee heb je binnen 1 minuut toegang tot alle Netflix-content, en dat op een veilige manier! Wil je eerst even kijken of het bevalt? Je kunt het nu een maand gratis proberen!

Veilig met GOOSE VPN op al je apparaten.
30 dagen bedenktijd.

Eenvoudig te installeren
Onbeperkt aantal devices
Makkelijkste VPN service
100% log vrij
Nederlandse support
P2P toegestaan
Super snel netwerk