MOBIEL
DESKTOP
Home / Blog / Hoge boete voor Popcorn Time gebruikers zonder VPN

Hoge boete voor Popcorn Time gebruikers zonder VPN

Popcorn Time is een website die je gebruikt om films en series te kijken op je computer. In plaats van iedere keer DVD’s en BluRays te moeten kopen om een film of serie te kijken, kun je met Popcorn Time jouw favoriete films en series gewoon kijken door de content te streamen. Dit is niet alleen goedkoper, maar ook veel gemakkelijker dan het steeds aanschaffen van DVD’s en BluRays. Het is dan ook niet zo vreemd dat Popcorn Time zo populair is geworden in een vrij korte tijd en veel mensen de online dienst dagelijks gebruiken om films en series te streamen.

Popcorn Time: illegaal in Nederland

In Nederland is het verboden films, series en andere content te uploaden of downloaden. Dit komt omdat het auteursrechtelijk beschermde content is, waar je eigenlij voor moet betalen en waar je zonder betaling simpelweg geen recht op hebt. Velen denken dat alleen het uploaden van auteursrechtelijk beschermde content illegaal is in Nederland, maar sinds het jaar 2014 is ook het downloaden en dus streamen van deze content wettelijk verboden. Dit betekent dat als je Popcorn Time gebruikt, je in feite iets illegaals doet.

Je houdt er misschien geen rekening mee, maar je kunt opgespoord worden als gebruiker van Popcorn Time. Komt de overheid erachter dat je deze dienst gebruikt om films en series te kijken, dan moet je een boete van enkele honderden euro’s en soms zelfs meer dan duizend euro betalen. Hier kom je niet onderuit, want aan de hand van jouw IP-adres (lees ook: Tien redenen waarom jij je IP-adres moet verbergen) heeft men het bewijs dat jij inderdaad illegaal content hebt gedownload door Popcorn Time te gebruiken.

Popcorn Time gebruiken zonder bescherming: altijd een risico

Om mensen op te sporen die Popcorn Time gebruiken en hen een boete te geven, wordt er gebruik gemaakt van de IP-adressen van gebruikers. Wordt jouw IP-adres opgehaald, dan krijg je gegarandeerd een boete voor het gebruik van Popcorn Time en dit komt omdat men jouw IP-adres altijd aan jouw persoonlijke gegevens kan koppelen.

Gelukkig is er een manier om Popcorn Time te gebruiken zonder gesnapt te worden en een hoge boete te krijgen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is het installeren van een VPN of Virtual Private Network (Wat is een VPN?). Gebruik je dit netwerk, dan kan niemand jouw IP-adres zien. Dit betekent dat je ongestoord films en series kunt kijken, zonder dat iemand er ooit achter zal komen dat jij met jouw IP-adres illegaal bezig bent.

GOOSE VPN: een gebruiksvriendelijke en voordelige VPN

Wil jij ongestoord films en series kunnen kijken, maar wil je niet te veel uitgeven hiervoor? Dan ben je bij GOOSE VPN aan het juiste adres, aangezien je bij GOOSE slechts 2,99 per maand betaald. Wij hanteren een no-log policy en je kunt hierdoor altijd zonder zorgen films en series kijken via Popcorn Time. Je kan GOOSE VPN 30 dagen gratis proberen en opzeggen wanneer jij dit wilt. Daarbij hebben we een klantvriendelijk support team, dat je kan helpen bij al jouw vragen over GOOSE.

Ook altijd zonder zorgen films en series kijken? Klik dan hier om jezelf aan te melden en GOOSE VPN 30 dagen gratis te proberen!

Neem controle terug over jouw online leven

Voor Nederlanders, door Nederlanders
1 abonnement voor al je devices
Servers in 25+ landen
Super simpele apps
Nederlandse support
Cyber Alarm
30 dagen geld terug garantie