Home » Online anonimiteit? Zo schermt u uw IP-adres af!

Online anonimiteit? Zo schermt u uw IP-adres af!

Op het moment dat je verbonden bent met het internet, krijg je van je internetprovider een IP-adres toegewezen. Dat wordt gebruikt om op het web actief te zijn, e-mails te bekijken en films te streamen. Je activiteiten kunnen worden afgeleid via je IP-adres. Hiermee kun je een persoon of bedrijf traceren. Om anoniem te surfen op het internet moet je dit verbergen. Er zijn verschillende methodes voor. Zo is proxy te het mogelijk om een zogenaamde gebruiken, een Tor Browser, iemand anders zijn netwerk of VPN.

Het gebruik van proxy

Er zijn duizenden gratis proxyservers die je kunt gebruiken om je IP-adres te verbergen en op die manier anoniem te internetten. Browsen door middel van het gebruik van een proxy betekent dat je een internetsite niet direct bezoekt, maar indirect. Er zit in feit een computer tussen, die als sluis fungeert tussen jou en het webadres. Op deze manier blijft je IP-adres voor de bezochte server geheim.

Gebruik van Tor Browser

Tor Browser is een gratis softwareprogramma waarmee je via verschillende computernetwerken ervoor zorgt dat je anoniem blijft. Het is een gratis browser die qua gebruiksvriendelijkheid te vergelijken is met Internet Explorer, Firefox, Opera en Chrome. Met Tor houd je je IP-adres verborgen voor de buitenwereld. Je hebt verschillende clients die je kunt downloaden voor besturingssystemen als Windows, Mac Os, Linux en zelfs Android. Bedenk wel dat Tor door de gebruikte techniek van ‘onion layers’, de internetervaring trager maakt.

Iemand anders zijn netwerk

Als alternatief is het mogelijk om Wi-Fi service te gebruiken in een internetcafé, hotel of andere publieke locaties. Een IP-adres reist niet mee met je computer, maar is toegewezen aan de router in het gebied waar je het internet opgaat. Om uit te vinden wat je huidige IP-adres is, kun je de safety check van GOOSE VPN bezoeken. Het gebruikmaken van openbaar internet is overigens niet zonder risico’s, waarvoor VPN uitkomst biedt.

VPN

Wanneer je computer verbonden is via een VPN-provider, dan krijg je een nieuw IP-adres toegewezen. In tegenstelling tot een proxyserver, codeert een Virtual Private Network (VPN) je internetgebruik. Door gebruik te maken van GOOSE VPN kun je je IP-adres wijzigen om zo gegevens veilig en privé te houden, ook op bijvoorbeeld de universiteit of in een internetcafé.

Het internetverkeer loopt via het VPN-netwerk, waardoor je echte IP-adres van de internetprovider nooit te zien is. Sommige zoekresultaten houd je niet alleen het liefst verborgen voor je partner, maar ook voor je provider. Ook dan biedt VPN uitkomst.

Behalve het verbergen van je adres, kun je een GOOSE-abonnement ook gebruiken om geo-restricties te omzeilen die aan je IP zijn gekoppeld. Daardoor wordt het mogelijk om gebruik te maken van bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix of BBC iPlayer.

Mogelijkheid

Wanneer je bewust je IP-adres wilt verbergen, anoniem wilt blijven of gebruik wenst te maken van streamingdiensten uit het buitenland, dan biedt GOOSE daarvoor de mogelijkheid. GOOSE is een Nederlandse VPN-provider waardoor de klantenservice je kan helpen in het Nederlands. Wil je het een keer uitproberen, dan kan dat voor één maand. Ben je zekerder van je zaak, neem dan het Unlimited-abonnement.

Probeer GOOSE VPN 30 dagen gratis

PROBEER GOOSE VPN 30 DAGEN GRATIS
Eenvoudig te installeren
Onbeperkt aantal devices
Makkelijkste VPN service
100% log vrij
Nederlandse support
P2P toegestaan
Super snel netwerk

GOOSE VPN voor al je devices

Je kunt jouw online VPN op meerdere (mobiele) apparaten tegelijkertijd gebruiken. Gebruik jij dagelijks jouw computer, tablet én gsm? Voor onze VPN software betaal je geen meerprijs per apparaat. GOOSE VPN is ook compatibel met alle besturingssystemen. Zoek je een VPN voor Windows, Android of iOS? Dan zit je goed bij GOOSE VPN.