MOBIEL
DESKTOP
Home / Blog / Pas op voor gratis wifi tijdens je vakantie: zo surf je veilig met een VPN

Pas op voor gratis wifi tijdens je vakantie: zo surf je veilig met een VPN

Gratis Wifi op vakantie is dan wel één van de handigste dingen waar je over beschikt om in contact te blijven met familie en tal van websites te bezoeken, het is niet altijd deveiligste. Bijna 75 % van alle Nederlanders maakt gebruik van een onveilig Wifi netwerk als ze op reis zijn. Wat meer informatie over de risico’s en hoe een VPN de oplossing kan bieden is hier zeker op zijn plaats!

De kern van het probleem

Het Norton Wi-Fi Risk Report wijst uit dat haast negen op de tien gebruikers hun persoonlijke gegevens in gevaar brengt als ze openbare Wifi gebruiken. Gratis data lokt natuurlijk heel wat mensen maar dat zorgt er ook voor dat ze minder voorzichtig omgaan met hun digitale informatie. Zo gaat het van een wachtwoord van de bankrekening tot de login van een e-mailaccount, alles wordt gedeeld via openbare Wifi. Het probleem is dat die informatie via een Wifi, dat vaak erg onbeveiligd is, toegankelijk is voor hackers.

Beter opletten is de boodschap

Het merendeel van de Wifi-gebruikers denkt echter nog altijd dat het veilig is om dergelijke informatie te delen via een Wifi netwerk. Een sterk, snel en vooral gratis netwerk is moeilijk te weerstaan aangezien we als leden van een altijd online maatschappij hunkeren naar verbinding met het internet. Eén derde van de Wifi-gebruikers is niet bereid om langer dan een aantal minuten te wachten op verbinding of een wachtwoord te vragen als ze gebruik maken van internet in een hotel, café of een andere openbare locatie.

Het belang van goede Wifi op reis

Toegang hebben tot een snelle Wifi is één van de meest doorslaggevende factoren bij mensen om te kiezen voor een hotel of vakantiehuisje. Maar ook vliegvelden, stations, een luchtvaartmaatschappij in het algemeen en horecagelegenheden zijn hierdoor erg populair. Bijna de helft van de zogenaamde ‘generatie Z’ wil hoe dan ook hun nieuwste foto’s kunnen blijven updaten op al hun sociale media accounts. Ook vindt bijna de helft van de reizigers het belangrijk om via een openbaar netwerk de GPS of digitale kaarten te gebruiken om zo de weg te kunnen vinden.

Veiliger surfen op vakantie, het kan dankzij GOOSE VPN!

Als je zorgeloos op reis wil gaan en je geen zorgen wil hoeven maken om de veiligheid van je gegevens dan is een VPN ongetwijfeld de beste optie. Deze Virtual Private Networks zorgen voor een ‘tunnel’ waarlangs informatie en gegevens veilig verstuurd kunnen worden. Een VPN is zo veilig omdat het IP-adres van jouw internet veranderd wordt, waardoor het lijkt alsof je je in een ander land bevindt.

GOOSE VPN is dé VPN service voor wie veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel draagt, ook op reis! GOOSE VPN is dé Nederlandse VPN aanbieder die vooral de massa wil aanspreken met goedkope tarieven (vanaf slechts 2,99 euro per maand!), eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. Voor meer informatie over de mogelijkheden en om service een maand gratis te proberen ben je bij de website van GOOSE VPN aan het juiste adres! Klik hier om GOOSE VPN een maand gratis te proberen.

Neem controle terug over jouw online leven

Voor Nederlanders, door Nederlanders
1 abonnement voor al je devices
Servers in 25+ landen
Super simpele apps
Nederlandse support
Cyber Alarm
30 dagen geld terug garantie