MOBIEL
DESKTOP
Home / Blog / Een veilig internet is belangrijk voor alle internetgebruikers

Een veilig internet is belangrijk voor alle internetgebruikers

De samenleving in de hele wereld kan niet meer zonder social media. Aanbieders, zoals Facebook, Facetime,Linkedinn, Instagram en Twitter zijn de grootste aanbieders van social media kanalen. Deze aanbieders willen dat hun gebruikers op een veilige manier overal in de wereld van hun diensten gebruik kunnen maken. Daarnaast kunnen ook de bedrijven in hun communicatie en reclame uitingen met de klanten niet meer zonder social media. Social media accounts kunnen de gebruikers op een gemakkelijke en doeltreffende manier de toegang bieden tot een breed publiek. Het social media leven is alleen niet altijd rozengeur en maneschijn!

Hackers

Doordat internet steeds belangrijker wordt in onze samenleving en het aantal gebruikers van internet nog steeds toenemen, nemen ook de activiteiten hackers toe. Voor de hackers wordt het alleen maar aantrekkelijker om moedwillig chaos op het internet te creëren. Opvallend is dat niet alleen particulieren, maar ook bedrijven hier veel last van hebben. Een oorzaak hiervoor is dat internetgebruikers zeer slecht met de beveiliging van hun wachtwoorden omgaan. Hackers wordt het daardoor wel zeer gemakkelijk gemaakt om met de gehackte wachtwoorden in te loggen. Zo zijn er al gehackte inlogproblemen (lekken) gesignaleerd bij Facebook, Flash , Paypal, Uber en WordPress.

Gevaren van het hacken van privé gegevens

Op internet wordt veel besproken en gedeeld. Ook het delen van informatie is een belangrijk aspect bij de gebruikers van de verschillende internetdiensten. Veel geheimen kunnen hierdoor met derden worden gedeeld. Dit bleek voornamelijk toen “The Fappening 2.0” privé videos van onder andere Emma Watson, Amanda Seyfried en Laura Ponticorvo op internet werden verspreid. De Nederlandse Laura Ponticorvo was het eerste Nederlandse slachtoffer. In 2014 werden voor het eerst op grote schaal mailaccounts van bekende sterren gehackt en hun foto’s op internet gezet. Om in Nederland het hacken zoveel mogelijk tegen te gaan, kan een VPN-verbinding de oplossing bieden.

Ontfutselen van inloggegevens ten behoeve van identiteitsfraude

Steeds vaker en steeds gemakkelijker komt identiteitsfraude voor. Enkele duizenden keren per jaar wordt er identiteitsfraude gepleegd. De rijksoverheid roept daarom de burgers op om vooral zorgvuldig om te gaan met de persoonlijke gegevens en beeldgegevens op internet. Te vaak worden burgers benadeeld door identiteitsfraude. De fraude wordt gebruikt voor meerdere aankopen, afsluiten van leningen en het verspreiden van persoonlijke en vaak privégevoelige informatie. Een veilig internet is voor het tegengaan van identiteitsfraude de eerste stap.

Veilig internetten

Veilig internet

De belangrijkste zorg van iedere internetgebruiker is om zich goed te laten informeren over de wijze van het veilig kunnen internetten. Als eerste regel om veilig van het internet gebruik te kunnen maken, is het juiste gebruik van wachtwoorden. Er wordt aanbevolen om voor iedere inlogmogelijkheid een ander wachtwoord te maken. Dit voorkomt onveilige situaties op het internet. Zonder het juiste wachtwoord is inloggen op je accounts van Facebook, Facetime, Instagram, Pinterest of Twitter onmogelijk. Een VPN verbinding kan bijdragen aan een veilige online omgeving.

VPN verbinding

De oplossing om bij te dragen aan veiliger internetverkeer, is het gebruik van een VPN verbinding. Een VPN is een Virtual Private Network dat vele toepassingen kent. Niet alleen je IP-adres wordt voor anderen verborgen, maar VPN geeft ook de mogelijkheid om veilig naar films, series en of streams uit het buitenland te kijken. Ook kunnen hackers geen inloggegevens meer achterhalen als er via een veilige internet verbinding internetactiviteiten worden uitgevoerd.

Beveilig uw persoonsgegevens

Veilig internetten is vooral belangrijk als er bankzaken worden gedaan. Inloggen met DIGID valt hier ook onder. Als derden de inloggegevens kunnen achterhalen, dan is het leed voor de betreffende internetgebruiker vaak niet te overzien. Bankinformatie, maar ook de vertrouwelijke informatie van de overheid, pensioen of inkomstengegevens van de werkgever moeten op internet ook veilig kunnen zijn. Gelukkig is de overheid en zijn de internetgebruikers zich er steeds meer van bewust dat veilig internetten geld kost. Veel geld hoeft het veilig kunnen internetten niet te kosten. Voor nog geen drie euro per maand is er al de mogelijkheid om je te beschermen tegen hackers. Probeer het nu een maand gratis uit bij GOOSE VPN. Het beveiligen van het internet, start bij jou!

Neem controle terug over jouw online leven

Voor Nederlanders, door Nederlanders
1 abonnement voor al je devices
Servers in 25+ landen
Super simpele apps
Nederlandse support
Cyber Alarm
7 dagen gratis proberen