MOBIEL
DESKTOP
Home / Blog / VPN voor reizigers niet te missen

VPN voor reizigers niet te missen

Reizen zit in ons bloed. Tegenwoordig gebruiken we niet alleen meer het internet om die reizen te plannen en boeken maar ook op onze bestemming zelf maken we maar al te graag gebruik van het world wide web. Nochtans zit het internet vol gevaren waarbij hackers aan je persoonlijke gegevens kunnen geraken. Gebruik maken van een VPN of Virtual Private Network is hierdoor een niet te missen software geworden voor reizigers. Lees ook: 5 redenen waarom elke reiziger een VPN-verbinding zou moeten gebruiken.

Openbaar gratis wifi

Wie zelf al veel heeft gereisd zal er zich ongetwijfeld aan hebben bezondigd: het gebruiken van de gratis wifi in de luchthaven, hotel of lokaal restaurant. Nochtans zijn deze openbare verbindingen vaak onbeveiligd en dus een ideale manier voor hackers om je persoonlijke gegevens en wachtwoorden te stelen. Met de software van een Virtual Private Network echter kun je nu ook via deze gratis hotspots een beveiligde verbinding maken via de server van de provider. Lees ook: Veilig en anoniem surfen op een openbaar wifinetwerk.

Veilig betalen

Wie een lange periode rondreist zal misschien af en toe eens moeten gebruik maken van mobile banking om een betaling uit te voeren. Je betalingsgegevens ingeven via een openbaar netwerk is wellicht niet de slimste zet die je kan uitvoeren, maar je hebt geen andere keuze, toch? Wie toch betalingen wil kunnen verrichten via de onbeveiligde netwerken van zijn hotel, luchthavens of andere hotspots doet er beter aan zijn verbinding te beveiligen met de software van een Virtual Private Network. Lees ook: Veilig internetbankieren op een openbaar wifi netwerk.

Geblokkeerde websites

Wie reist zal wel al eens de strenge wetten van bepaalde landen met betrekking tot het internet aan den lijve hebben ondervonden. Landen zoals Turkije, China, Iran of Noord-Korea blokkeren websites zoals Facebook, Twitter, Whatsapp maar ook Youtube en dergelijke is een website die vaak wordt geblokkeerd in bepaalde landen. Deze geografische blokkeringen hoeven niet altijd je te belemmeren om je vakantiefoto’s te posten of om contact te leggen met het thuisfront via Whatsapp of Skype. Met behulp van een Virtual Private Network kun je een veilige verbinding maken via een server gelokaliseerd in een land naar keuze. Door een server te kiezen in pakweg Nederland of de VS omzeil je de geografische strenge regelgevingen van het land waar je reist.

Maak kennis met GOOSE: een VPN voor reizigers

In Nederland wordt VPN aangeboden GOOSE (wat is GOOSE?), een provider die ervoor zorgt dat zijn klanten op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier gebruik kan maken van veilig internet. Altijd en overal. Voor een maandelijks bedrag van 2,99 kun je tijdens al je reizen op een veilige manier op het internet, je betalingen doen of toegang krijgen tot je sociale media. Wie zich registreert kan GOOSE VPN een maand lang gratis uitproberen. Je kan GOOSE gemakkelijk stopzetten wanneer jij dat wilt.

Neem controle terug over jouw online leven

Voor Nederlanders, door Nederlanders
1 abonnement voor al je devices
Servers in 25+ landen
Super simpele apps
Nederlandse support
Cyber Alarm
7 dagen gratis proberen