MOBIEL
DESKTOP
Home / Blog / Waarom een VPN service gebruiken?

Waarom een VPN service gebruiken?

Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van een Virtueel Privé Netwerk (Wat is een VPN?), maar gebruik je er geen. Zonde! Er komt een moment dat je VPN service even belangrijk wordt als je reguliere internetverbinding. Maar waarom?

Toepassingen VPN service

Een VPN-verbinding is een manier om jouw veiligheid online te garanderen, en om bij bepaalde netwerkbronnen te komen waar je qua locatie eigenlijk niet kunt komen. Mensen die frequent gebruikmaken van VPN-diensten, kunnen worden onderverdeeld in verschillende types:

  • De student/werkende: de veilige verbinding wordt vooral gebruikt om te kunnen voldoen aan bepaalde verantwoordelijkheden. Via de VP kunnen zij bij alle bestanden komen, zelfs als ze thuis of onderweg zijn. Vaak beschikt de groep mensen al over een gratis VPN-service, die ze ook kunnen gebruiken in publieke wifi’s op vliegvelden en in koffietentjes. Lees hier waarom je een VPN als student of werkende zou moeten gebruiken.
  • De downloadliefhebber: deze groep mensen wordt goed vertegenwoordigd in Nederland. Ongeacht of de download legaal of illegaal is, niemand wil op een zwarte lijst van een bedrijf belanden omdat ze een Torrent app op hun computer hebben staan. Eigenlijk is een VPN-dienst de enige optie als je programma’s zoals ‘BitTorrent’ wil gebruiken. Het is verstandiger om nu alvast verstandig te zijn, dan om jezelf straks te moeten verdedigen in een rechtszaak of iets dergelijks. Lees hier hoe je anoniem kunt downloaden met een VPN dienst.
  • De veiligheids- en privacy voorstander: deze personen zullen ten alle tijden hun VPN verbinding aanhebben, om er zeker van te zijn dat hun communicatie vlekkeloos en zonder lekken verloopt. Dit doen ze zowel in een zeer gecontroleerde omgeving, als ook in een ‘open’ omgeving, zowel in het binnenland als ook in het buitenland. En onbeveiligde verbinding voelt voor hen alsof de ander gedachtes kan lezen.
  • De wereldreiziger: deze reiziger wil overal heengaan, maar tegelijkertijd wil hij/zij veilig in contact blijven met vrienden en familie thuis. Als de heimwee opspeelt willen ze op Facebook naar een familiefoto kunnen kijken, of een serie aan kunnen zetten als het onverhoopt regent. Ook zijn sommige websites en/of apps niet toegestaan in bepaalde landen. Lees hier hoe je geografische blokkering kunt opheffen met een VPN service.
  • Een combinatie: het kan zijn dat je je herkent in bovenstaande types, of in een combinatie ervan. Ongeacht welk type je bent, een VPN-service is erg handig en je kan er beter te vroeg mee beginnen dan te laat.

Ook als het je allemaal niet zoveel zegt, kun je nog steeds baat hebben bij een VPN-verbinding. Als je reist of werkt op een onbekend netwerk, ben je er absoluut gebaat bij. Want anders kun je, terwijl je inlogt in een cafétje en je mail checkt of je timeline bijwerkt, stiekem online bespied worden.

Een VPN service uitproberen

Een veilige VPN-verbinding is een kleine investering, die zich snel genoeg terugbetaalt en lang niet zo hoog is als een boete voor illegaal streamen. Als je nog niet zo bekend bent met de werking van VPN, of liever een poosje test voor een definitieve keuze te maken, raden we je aan om GOOSE VPN te proberen. Dit is de makkelijkste VPN-service ooit, het is eenvoudig te installeren en je bevindt je altijd veilig op openbare Wi-Fi.

Klik hier om GOOSE VPN nu 30 dagen gratis te proberen! GOOSE kost na de gratis 30 dagen slechts 2,99 per maand, en je kunt het gemakkelijk opzeggen wanneer jij dit wilt!

Neem controle terug over jouw online leven

Voor Nederlanders, door Nederlanders
1 abonnement voor al je devices
Servers in 25+ landen
Super simpele apps
Nederlandse support
Cyber Alarm
30 dagen geld terug garantie