MOBIEL
DESKTOP
Home / Blog / Waarom een VPN service van pas komt tijdens het gamen

Waarom een VPN service van pas komt tijdens het gamen

Voor elke onlinegame liefhebber, kan dit artikel handig zijn om even door te nemen. In dit artikel worden de voordelen van het gebruiken van een VPN service tijdens het online gamen, besproken. Veel online gamesites houden namelijk het IP-adres van hun gebruikers vast. Om toch anoniem te kunnen gamen, is het aanbevolen om een VPN-client te installeren. Dit is een kleine moeite, maar geeft een groot plezier.

Vereisten VPN service

  1. Allereerst is het belangrijk dat je je privacy behoudt: het is daarom noodzakelijk dat de VPN-plug-in je in staat stelt om een nieuw IP adres te selecteren. Hiermee verberg je jouw online identiteit, dit komt vooral van pas in landen waar online gamen aan banden is gelegd.
  2. Daarnaast moet de VPN-verbinding die je gebruikt, alle verbindingen versleutelen. Dit maakt het mogelijk om je data te beveiligen. Zelfs als je een corrupt Wi-Fi-netwerk gebruikt, zal het nog steeds onmogelijk zijn voor de hacker om jouw gegevens uit te lezen. Dit geldt zelfs voor de meest getalenteerde computerexperts. Hackers gaan vooral af op spellen waar de massa gek op is, zoals Candy Crush Saga of Pokémon GO. Dit komt ook omdat Pokemon Go alle informatie over je huidige locatie vrijgeeft.
  3. Tenslotte moet je zorgen dat je VPN-dienst snel is en een efficiënte verbinding maakt, zodat je spel goed blijft werken. Niets zo vervelend als verliezen van de tegenstander doordat je internet niet meewerkt.

Andere voordelen van een VPN-verbinding

Naast het gamen zijn er natuurlijk nog andere voordelen verbonden aan het gebruik van een VPN. Zo kun je veilig gebruikmaken van een openbaar Wi-Fi-netwerk, normaal gesproken zijn deze erg risicovol om te gebruiken omdat er veel hackers op de loer liggen. Maar, zoals eerder vermeld, kunnen de hackers de informatie niet uitlezen als je internet met een versleutelde verbinding. Een ander voordeel is, dat je jouw favoriete serie overal ter wereld kunt kijken.

Dit wordt mogelijk gemaakt omdat je met een VPN een verbinding op kunt zetten in een land naar keuze. Op sommige sites levert dit ook content-ontgrendeling op. Mensen die van shoppen houden, doen er ook goed aan om eens een VPN-plug-in te installeren: winkelen in een buitenlandse webshop levert soms zowel qua aanbod als qua prijs, voordelen op. Tot slot kun je elke website bezoeken die je maar wil, ook al worden ze oorspronkelijk geblokkeerd in het land waar je woont. Los van het gamen, profiteert iedereen dus van een goede VPN-dienst. Lees ook: Geblokkeerde websites bezoeken met een VPN-verbinding

Maak kennis met GOOSE VPN

Dit is een dienst waarmee je onbegrensd en veilig kunt gamen. Het is makkelijk te gebruiken, zo heb je binnen 1 minuut jouw veilige verbinding opgezet. Uiteraard profiteer je met GOOSE ook van de eerdergenoemde andere voordelen. Een abonnement heb je al voor 2,99 per maand. Je kunt GOOSE VPN nu 30 dagen gratis proberen. Je kunt het ieder moment gemakkelijk stopzetten.

Neem controle terug over jouw online leven

Voor Nederlanders, door Nederlanders
1 abonnement voor al je devices
Servers in 25+ landen
Super simpele apps
Nederlandse support
Cyber Alarm
30 dagen geld terug garantie