Home » Waarom is online anonimiteit belangrijk?

Waarom is online anonimiteit belangrijk?

Verscholen achter laptop of smartphone waant men zich al snel anoniem, maar het tegendeel is waar: online privacy staat meer en meer onder druk. Zelfs wanneer je geen persoonlijke informatie online deelt, is je online privacy alsnog niet gegarandeerd aangezien je internethistorie is gekoppeld aan je IP-adres. Het IP-adres kan je zien als je online huisadres. Het is een uniek nummer dat is gekoppeld aan je internetverbinding en al je internetgebruik is terug te voeren tot dit adres. Volledige online anonimiteit, kan dus alleen met een verborgen IP-adres. Je IP-adres verbergen kan door gebruik te maken van een VPN-service. Als VPN-gebruiker ben je namelijk via een VPN-server verbonden met het internet.

VPN biedt extra bescherming tegen hackers

Online anonimiteit is om verschillende redenen belangrijk. Eén hiervan is de extra veiligheid die online anonimiteit met zich brengt. Nu internet een groot onderdeel van ons leven is geworden, vergeten we wel eens hoeveel data we tegenwoordig online delen: van creditcardgegevens en inlogdata voor bankrekeningen tot zorgfacturen en belastingaangiftes. Een VPN biedt extra bescherming tegen hackers door internetverkeer te versleutelen, maar ook de online anonimiteit die een VPN biedt, is van belang. Mocht een hacker gegevens over jou bemachtigen, dan kan hij hier namelijk veelal slechts misbruik van maken wanneer hij verschillende data aan elkaar kan koppelen. Dit wordt stukken moeilijker voor de hacker wanneer je anoniem bent.

Verberg je internetgebruik voor o.a. Facebook

Wanneer je Facebook of Google gebruikt, ben je vast wel eens verbaasd over hoe zeer de Facebook-advertenties of Google-zoekresultaten bij jouzelf aansluiten. Dit is echter minder verrassend wanneer je bedenkt dat bedrijven zoals Facebook en Google net behulp van zogeheten cookies een enorme database hebben gevormd met informatie over elke gebruiker van het sociale medium respectievelijk de zoekmachine. Dit is volledig legaal, zodat je deze ongevraagde privacyinbreuken alleen kan voorkomen met een VPN-service.

Volledige online anonimiteit met GOOSE VPN

Met een VPN-service blijft jouw internetverkeer verborgen voor de buitenwereld, maar niet voor de VPN-provider. Dit is geen probleem, zolang de VPN-provider maar geen data bijhoudt over het internetgebruik van zijn klanten. Sommige VPN-providers hanteren echter wél dergelijke zogeheten logs, waardoor je online anonimiteit alsnog gevaar loopt in geval deze logs in verkeerde handen komen of verkeerd worden gebruikt. Om écht online helemaal anoniem te zijn, is het daarom van belang om een VPN-provider te kiezen die voor de volle honderd procent vrij is van logs, zoals bijvoorbeeld GOOSE VPN. GOOSE VPN is niet alleen log vrij, maar heeft bovendien een uitgebreid servernetwerk zodat je ook als VPN-gebruiker snel kan internetten. Klik hier om je te registreren voor GOOSE VPN en probeer GOOSE VPN 30 dagen gratis uit.

Probeer GOOSE VPN 30 dagen gratis

PROBEER GOOSE VPN 30 DAGEN GRATIS
Eenvoudig te installeren
Onbeperkt aantal devices
Makkelijkste VPN service
100% log vrij
Nederlandse support
P2P toegestaan
Super snel netwerk

GOOSE VPN voor al je devices

Je kunt jouw online VPN op meerdere (mobiele) apparaten tegelijkertijd gebruiken. Gebruik jij dagelijks jouw computer, tablet én gsm? Voor onze VPN software betaal je geen meerprijs per apparaat. GOOSE VPN is ook compatibel met alle besturingssystemen. Zoek je een VPN voor Windows, Android of iOS? Dan zit je goed bij GOOSE VPN.