MOBIEL
DESKTOP
Home / Blog / Wat is een Virtual Private Network?

Wat is een Virtual Private Network?

Je hoort er steeds meer over: het Virtual Private Network of Virtueel Privaat Netwerk in het Nederlands. Steeds meer mensen maken gebruik van dit netwerk, maar lang niet iedereen weet precies wat een Virtual Private Network is. Heb jij ook geen idee wat dit netwerk is, maar kom je hier wel graag achter? Lees dan meer over het Virtual Private Network of VPN in dit artikel.

Een VPN: een extra veilig netwerk om te internetten

Een Virtual Private Network is een beveiligd netwerk dat je kunt gebruiken om te internetten. Je kunt het netwerk gebruiken om te mailen, wat te surfen op het internet, online te chatten, content te downloaden en ga zo maar door. In feite gaat het om een extra beveiligde tunnel, die tussen jouw apparaat en het internet wordt aangelegd. Dit betekent dat jouw verbinding dubbel beveiligd is, zodat hackers en andere internetcriminelen hier niet zomaar in kunnen komen. Het resultaat: je kunt veiliger internetten, zonder je zorgen te hoeven maken over diefstal van jouw gegevens.

De voordelen van een Virtual Private Network

Steeds meer mensen schaffen een eigen Virtual Private Network aan en dit is niet voor niets. Kies je voor het gebruik van dit netwerk, dan profiteer je namelijk van diverse voordelen.

Het eerste voordeel van het beveiligde netwerk, is dat jouw persoonlijke gegevens en betaalgegevens niet zomaar gestolen kunnen worden. Zeker als je gebruik maakt van een openbaar wifi netwerk zoals het netwerk op het station, het vliegveld of op school, loop je het risico dat jouw verbinding gehackt wordt. Dit kan betekenen dat jouw wachtwoorden gestolen worden en je e-mails gelezen worden, maar ook dat jouw betaalgegevens in handen komen van criminelen. Wil je dit voorkomen, dan gebruik je het extra veilige Virtual Private Network.

Een ander voordeel van het netwerk, is het feit dat het netwerk geografische blokkeringen kan omzeilen. Wil je het nieuwe seizoen van jouw favoriete serie op Netflix bekijken, maar staat het seizoen alleen online in Amerika? Dan gebruik je jouw Virtual Private Network om deze zogeheten geografische blokkering te omzeilen. Je verandert je IP-adres in een Amerikaans IP-adres en je kijkt gewoon het nieuwste seizoen van jouw serie.

Tot slot kun je het netwerk ook gebruiken om anoniemer te internetten. Waar jouw huidige IP-adres instanties allerlei informatie geeft over jou als internetgebruiker, is dit bij een Virtual Private Network niet het geval. Dit is interessant voor iedereen die zijn of haar privacy wil beschermen, maar zeker voor mensen die regelmatig content uploaden en downloaden en hier geen boete voor willen krijgen. Gebruik je een Virtual Private Network, dan kan Stichting Brein niet zomaar achter je aan komen met een boete van duizenden euro’s.

GOOSE VPN: een Virtual Private Network voor 2,99 euro per maand

Wil jij je eigen VPN gebruiken om van bovenstaande voordelen te kunnen profiteren? GOOSE VPN is een Nederlandse Virtual Private Network aanbieder en kost slechts 2,99 euro per maand. Klik hier om GOOSE VPN 30 dagen gratis uit te proberen.

Neem controle terug over jouw online leven

Voor Nederlanders, door Nederlanders
1 abonnement voor al je devices
Servers in 25+ landen
Super simpele apps
Nederlandse support
Cyber Alarm
30 dagen geld terug garantie