MOBIEL
DESKTOP
VPN providers
Home / Blog / Wat is een VPN?

Wat is een VPN?

Je hoort er de laatste tijd steeds meer over: VPN of Virtual Private Network. Een Virtual Private Network is een internetverbinding die zowel in het bedrijfsleven als door particulieren gebruikt kan worden. De verbinding wordt bijvoorbeeld gebruikt om lokale netwerken van verschillende bedrijfslocaties aan elkaar te koppelen en één virtueel netwerk te vormen, maar ook voor het veilig en anoniem gebruiken van het internet als particulier.

Een Virtual Private Network (VPN): waar kun je het voor gebruiken?

Een Virtual Private Network kent vele toepassingen, ofwel zaken waar je het netwerk voor kunt gebruiken. Ten eerste is het netwerk uitermate geschikt voor het kijken van series, films of streams uit het buitenland, die in ons land eigenlijk niet uitgezonden mogen worden. Omdat je bij een VPN meerdere IP-adressen krijgt, kun je jouw IP-adres gemakkelijk veranderen naar een adres uit het buitenland. Dit betekent dat series die eigenlijk alleen in Amerika getoond worden, nu ook voor jou te bekijken zijn. Streams die je alleen in Nederland kunt kijken, kun je met een Virtual Private Network ook gewoon op vakantie zien.

Een andere toepassing van het Virtual Private Network, is voor het uploaden en downloaden van content op het internet. Door dit netwerk hiervoor te gebruiken, kan de overheid niet achterhalen wie er precies achter bepaalde content zit en wie bepaalde content precies gedownload heeft. Je blijft anoniem, waardoor je hoge boetes door het uploaden van content kunt voorkomen.

Tot slot wordt een Virtual Private Network gebruikt om bepaalde restricties te omzeilen. Heeft jouw werkgever bijvoorbeeld de digitale restrictie dat je Facebook niet kunt openen op jouw laptop als je het netwerk van de werkgever gebruikt? Dan maak je gebruik van een Virtual Private Network om deze restrictie te omzeilen en toch te kunnen doen wat jij online wil doen. Een VPN kan je voor eindeloos veel voordelen gebruiken. We hebben hier 5 geweldige manieren om GOOSE VPN te gebruiken om een rijtje gezet!

Een Virtual Private Network: extra veilig internetten

Met een Virtual Private Network kun je extra veilig internetten en dit komt omdat dit netwerk een dubbele encryptie heeft. Je hoeft je geen zorgen te maken als je wachtwoorden invoert, je hoeft niet bang te zijn dat jouw persoonlijke gegevens op straat komen te liggen en je hoeft je ook geen zorgen te maken dat jouw online betalingen onderschept kunnen worden door hackers en andere internetcriminelen. Gebruik je dit netwerk, dan ben je volledig veilig in de online wereld.

Omdat een Virtual Private Network zo veilig is, wordt dit netwerk niet alleen gebruikt door mensen die bovenstaande toepassingen van het netwerk willen gebruiken. Het netwerk wordt ook vaak aangeschaft en gebruikt door mensen die simpelweg altijd veilig willen internetten (of een van de andere voordelen) en hier een hele kleine investering voor over hebben.

GOOSE VPN 30 dagen gratis uitproberen

Wil jij ook altijd veilig internetten? Neem dan een Virtual Private Network van GOOSE en je hoeft je geen zorgen te maken over jouw online veiligheid, anonimiteit en privacy tijdens het internetten. Probeer GOOSE VPN nu 30 dagen gratis!

Neem controle terug over jouw online leven

Voor Nederlanders, door Nederlanders
1 abonnement voor al je devices
Servers in 25+ landen
Super simpele apps
Nederlandse support
Cyber Alarm
30 dagen geld terug garantie