MOBIEL
DESKTOP
Home / Blog / YouTube is geblokkeerd, wat nu?

YouTube is geblokkeerd, wat nu?

Het videoplatform Youtube is zowat de meest populaire website om video’s te uploaden en delen met de internetgemeenschap. Iedere dag trekt de website immers miljoenen bezoekers aan die een van de vele filmpjes kijken. Hoewel het dagelijks zoveel bezoekers kent die het grote aanbod aan filmpjes bekijkt, is het tegelijk een van de meest geblokkeerde websites ter wereld. Wie heeft nog niet de boodschap ‘deze video is niet beschikbaar in uw land‘ tegengekomen? Hier is een eenvoudige methode over hoe je deze georestrictie kunt omzeilen.

Waarom wordt Youtube video’s door bepaalde landen geblokkeerd?

Het is verre van een uitzondering dat een bepaalde overheid een ban of een restrictie oplegt ten opzichte van bepaalde inhoud. Youtube krijgt heel wat aanvragen binnen om bepaalde video’s een georestrictie op te leggen. Dit houdt in dat bepaalde filmpjes of inhoud in sommige landen niet te bekijken is. Dit kan zowel een religieuze, culturele, uit veiligheid of zelfs wettelijke oorsprong hebben. Bepaalde landen hebben zelfs een volledig verbod op de website Youtube. Zo kan je in landen als Noord-Korea, China of Iran geen toegang krijgen tot de website.

Hoe omzeil je deze georestrictie?

Het omzeilen van een geografisch bepaald verbod op Youtube kan je echter heel makkelijk omzeilen met een VPN. Een Virtual Private Network zorgt immers niet alleen voor een veilige verbinding maar zorgt er ook voor dat je IP adres verandert. Zo kan je computer een internetverbinding maken vanuit een land naar keuze. Dit doet het door een veilige verbinding te maken met een externe server. Niet alleen omzeil je met behulp van een VPN de beperkingen van het kijken van youtube video’s maar je kan evenzeer op een veilige manier gebruik maken van openbare wifi netwerken. Vaak zijn deze openbare netwerken immers voor hackers eenvoudige netwerken om aan de persoonlijke gegevens van andere gebruikers te geraken. Met een VPN wordt je verbinding geëncrypteerd en zijn je gegevens beschermd van de andere gebruikers op hetzelfde netwerk.

Maak kennis met GOOSE VPN

In Nederland biedt GOOSE VPN de service van een Virtual Private Network aan. Voor een prijs van 2,99 per maand heb je toegang tot eenvoudige en gebruiksvriendelijke software die je in staat stelt om via een beveiligde verbinding toegang te verkrijgen tot het internet. Met deze service ben je in staat om overal en altijd op een veilige manier de restricties van youtube video’s te omzeilen. Wie zich registreert kan een maand gratis gebruik maken van deze software en de voordelen ervan zelf ondervinden. Klik hier om je te registeren voor GOOSE VPN.

Neem controle terug over jouw online leven

Voor Nederlanders, door Nederlanders
1 abonnement voor al je devices
Servers in 25+ landen
Super simpele apps
Nederlandse support
Cyber Alarm
30 dagen geld terug garantie