Your IP

ISP

Location

Home » Blog » Public Wi-Fi, is VPN the solution?

Public Wi-Fi, is VPN the solution?

Openbare WiFi-verbindingen, zijn deze verbindingen wel veilig genoeg? Veiligheid en anonimiteit is van groot belang zodra je inlogt op verbindingen waar je niet bekend mee bent. Het inloggen naar een onveilige verbinding kan gevaren met zich meebrengen waarvan je je niet bewust ben. Online bankieren op vakantie wanneer je gebruik maakt van een openbaar WiFi-netwerk of het inloggen op je e-mail, kan er toe leiden dat vertrouwelijke gegevens in verkeerde handen terecht komen.

Een VPN-dienst maakt echter korte metten met dit probleem, juist door je online identiteit te verbergen. Veilig internet in het buitenland is op die manier weer eenvoudig. Een VPN-dienst levert meerdere voordelen op. Door een VPN-dienst waarborg je dat persoonlijke gegevens, documenten en wachtwoorden niet op straat komen liggen. Daarnaast kan je als je gebruik maakt van een VPN-dienst, toegang krijgen tot video-content die anders niet beschikbaar is. Dit maakt het mogelijk om het Nederlandse Netflix aanbod op vakantie te bekijken.

Wat is roaming en waarom is het belangrijk voor mijn veiligheid?

Wat is roaming en waarom is dit zo populair? Roaming is in de draadloze telecommunicatie wereld een term waarbij een verbinding wordt vastgesteld. Deze verbinding met de gebruiker wordt vastgesteld, ook al bevindt dit persoon zich niet in het land waar de verbinding van afkomstig is. Dankzij roaming is niet alleen de mogelijkheid tot internetten aanwezig, maar kunnen ook de basis functies (bellen en sms’en) van mobiele telefonie beter gebruikt worden. Momenteel bestaan er 4 verschillende vormen van roaming:

  1. Sms-roaming
  2. Voice-roaming
  3. WiFi-roaming
  4. Data roaming

Is roaming wel een veilige manier van verbinden met het internet? Lopen mijn veiligheid en privacy gevaar tijdens het roamen? Afhankelijk van welke vorm van roaming er gebruikt wordt, kunnen vertrouwelijke gegevens gevaar lopen. Online ingevulde gegevens kunnen ontfutselt worden door derden die daar uiteindelijk misbruik kunnen maken. Een mogelijke oplossing van dit gevaar, is het gebruik van een VPN-dienst.

De voordelen van een VPN-service tijdens het roamen

Roamen biedt hoe dan ook voordelen, zeker als je het met een VPN-dienst doet. Een VPN-dienst of Virtual Private Network zorgt er immers voor dat je online identiteit en IP-adres gecamoufleerd worden, waardoor derden en officiële instanties niet langer weten waar je bent en waar je het internet gebruikt. De voordelen van een VPN-dienst op vakantie reiken dan ook ver:

1. Alles kunnen doen wat u thuis ook kan

Als je op vakantie bent, dan neem je ongetwijfeld veel foto’s. Wil je deze ook kunnen delen met familie en vrienden thuis, dan bestaan er gelukkig andere manieren dan ze versturen via e-mail. Deze mails laten een spoor van data achter, waaruit te herleiden is waar je op dat moment aanwezig bent. Aan de hand van een VPN-dienst kan er dus niet getraceerd worden waar jij je bevindt en kunnen foto’s veilig en snel geüpload worden.

Veilig openbaar WiFi

2. Uw bankgegevens en inloggegevens zijn 100% veilig

Ook als je op reis bent, komt het wel eens voor dat er transacties gemaakt moeten worden. Doe dit zeker niet op een onbeveiligd openbaar WiFi-netwerk! De kans dat er gegevens bij verkeerde mensen terecht komen, is vrijwel altijd aanwezig bij onveilige verbindingen. Log ook niet met je bankgegevens in op de openbare computers die te vinden zijn in hotellobby’s of computerruimtes.
Zoals hier boven al genoemd stond; de openbare computers in lobby’s of computerruimtes, zijn de boosdoener bij het verliezen van persoonsgegevens. Uit gewoonte slaan mensen inloggegevens op na het inloggen op social-media of email. Dit gebeurt dus ook op openbare computers, wat het gemakkelijker maakt om er misbruik van te maken. Geadviseerd wordt: Maak alleen gebruik van vertrouwelijke apparaten en gebruik hierbij dan ook een VPN-verbinding.

Roamen met je Android, dankzij een VPN-dienst

Android is een van de bekendste besturingssystemen van mobiele toestellen en een VPN wordt er dan ook vaak mee gebruikt om te roamen in het buitenland. Zodra je verbinding maakt met de VPN-dienst wordt deze gebruikt voor alle online bezigheden die je verricht, van de browser tot andere apps.

De VPN kan handmatig ingesteld worden op het apparaat. Doe dit door naar Instellingen te gaan, dan Draadloos en Netwerken, Meer, en tenslotte VPN. Hier kan je zelf een VPN-service aan toevoegen, alsook informatie die bij de dienst hoort, zoals je gebruikersnaam, wachtwoord, enzovoort.

VPN-Roaming gebruiken in de EU

Roamen is tegenwoordig nog interessanter geworden dan voorheen. Dit komt doordat de tarieven volledig zijn afgeschaft. Je kan dus gewoon het internet gebruiken op basis van de bundel waar je voor betaalt! Steeds meer mensen gaan ook gebruik maken van een VPN-dienst om het internet te benutten in het buitenland. Hierdoor surf je dus niet enkel gratis, maar ook veel veiliger. Het enige wat je moet doen is roamen op je mobiele toestel aanzetten en je kan naar believen bellen, surfen en nog veel meer!

Belangrijk is wel dat je, zodra je je buiten de EU bevindt, roaming uitschakelt. Hoewel de dienst binnen de Europese Unie nu erg voordelig is, betaal je in andere landen nog altijd heel wat als je roaming wil gebruiken.

Geïnteresseerd naar een goedkope en betrouwbare VPN-service? Probeer GOOSE VPN nu een maand risicovrij!

Take back control of your online personal space

1 subscription for all your devices
Servers in 25+ countries
Super simple apps
24/7 support
Cyber Alarm
30 day money back guarantee