MOBIEL
DESKTOP
Home / Blog / Geblokkeerde websites bezoeken met een VPN-verbinding

Geblokkeerde websites bezoeken met een VPN-verbinding

Je hebt het tot je grote ergernis wel eens meegemaakt: je wilt vanop je werk of in het buitenland een bepaalde website bereiken, maar je hebt er geen toegang toe. Dat schooldirecties en bedrijfsleiders de toegang tot het internet beperkt willen houden voor hun leerlingen en werknemers, is begrijpelijk. Erger wordt het als de regering van een land de toegang tot websites zoals Facebook en Google volledig verbiedt, omwille van politieke redenen. Geblokkeerde websites bezoeken met een VPN-verbinding, lees hier hoe!

Geo-restricties en IP-adressen

Het gedeeltelijk of volledig blokkeren van de content van websites afhankelijk van de geografische locatie, noemt men geo-restrictie. Je locatie is bekend aan de hand van het IP-adres van je router, smartphone of tablet. Als je een website bezoekt, zal je alleen de content te zien krijgen die voor jouw locatie bestemd is. In sommige gevallen krijg je helemaal geen toegang tot een website. Gelukkig bestaat er een oplossing.

Het gebruik van een VPN-verbinding

De ideale manier om geo-restricties te omzeilen en volledige toegang te krijgen tot het internet, is het toepassen van een VPN: een virtual private network (Wat is een VPN?) of virtueel particulier netwerk. Een VPN-connectie maakt gebruik van de bestaande internetverbindingen, maar men past een geheime versleuteling toe van de verzonden data. Ingewikkelde protocols zorgen ervoor dat je gegevens zodanig versleuteld worden dat hackers geen kans krijgen om met je persoonlijke gegevens te gaan lopen. Je IP-adres blijft geheim en je locatie onbekend.

Hoe geo-restricties omzeilen met een VPN-verbinding?

Vanuit de locatie waar je je bevindt maak je een VPN-verbinding met een VPN-server in een ander land, bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Vanaf die VPN-server in de VS bezoek je dan de website die je wilt bereiken. Je krijgt dan alle content te zien die bestemd is voor personen uit de VS. Zo kan je dus ook het Amerikaanse Netflix-aanbod bekijken, wat normaal niet mogelijk is buiten de VS. Geblokkeerde websites die in bepaalde landen niet bezocht kunnen worden, kan je op deze manier wel bereiken.

Waarop letten bij VPN-connecties?

Er zijn heel wat providers van VPN-diensten op de markt. Let erop dat de mate van versleuteling zo groot mogelijk is. Versleuteling kan op twee manieren gebeuren: er bestaan 128-bits en 256-bits methoden. Kies voor de 256-bits methode; dit geeft de sterkste versleuteling van je gegevens. Kies ook voor een provider die een grote bandbreedte aanbiedt: zo bekom je de snelste verbindingen. Kijk natuurlijk na of de VPN-software het besturingssysteem van je PC, smartphone of tablet ondersteunt. Lees ook: Aandachtspunten bij het kiezen van een VPN-dienst.

De VPN-dienst van GOOSE

Door te kiezen voor GOOSE VPN zit je in elk geval goed. De VPN-dienst van GOOSE versleutelt je data met een 256-bits methode en biedt de hoogst mogelijke snelheden aan op het web. De VPN-software van GOOSE is geschikt voor Windows, Mac, iOS en Android. Voor de prijs hoef je het niet te laten: voor slechts 2,99 euro per maand kan je gebruik maken van de Goose VPN-dienst. Probeer Goose VPN een maand lang gratis uit en overtuig jezelf van de vele voordelen!

Neem controle terug over jouw online leven

Voor Nederlanders, door Nederlanders
1 abonnement voor al je devices
Servers in 25+ landen
Super simpele apps
Nederlandse support
Cyber Alarm
30 dagen geld terug garantie