Uw IP

ISP

Locatie

MOBIELE
DESKTOP
identiteitsdiefstal
Home " Blog " 8 voorbeelden van identiteitsdiefstal

8 voorbeelden van identiteitsdiefstal

Identiteitsdiefstal, het komt vaker voor dan je waarschijnlijk denkt. Als je gebruik maakt van openbare Wi-Fi, bijvoorbeeld in een hotel of restaurant, ben je een makkelijke prooi. De volgende scenario's van identiteitsdiefstal zijn waargebeurd en geven je een idee wat identiteitsfraude echt is.

1. ID-fraude van een beroemdheid

Een van de bekendste identiteitsdiefstallen ter wereld is die van Abraham Abdalah in 2001. Hij werd gearresteerd omdat hij zich had voorgedaan als een paar zeer rijke Amerikaanse directeuren en beroemdheden. Met behulp van de identiteit van machtige, rijke personen kreeg Abdallah toegang tot creditcards en banken. Deze jongen, die oorspronkelijk een ober was, slaagde er dus in om miljoenen te stelen van mensen zoals Spielberg. En dit alles gebeurde vanuit een bibliotheek.

2. Wi-Fi-fraude bij de buren

Lara Love en David Jackson zijn het perfecte voorbeeld: zij werden in 2009 gearresteerd omdat ze via de Wi-Fi-netwerken van buren informatie zoals creditcardnummers wisten te stelen. In totaal hebben ze ongeveer dertig mensen beroofd. Lees ook: Dit experiment laat zien hoe gevaarlijk het is om openbare WiFi te gebruiken.

3. Een identiteit faken

Dit is identiteitsdiefstal via sociale media, Rebecca Nakutis ontdekte dat iemand anders haar gegevens en foto's had gebruikt om een nepprofiel aan te maken. Het doel van de fraude was om voordeel te halen uit een voogdijzaak.

4. Creditcarddiefstal door een student

Carder.su werd in 2013 bekend bij de autoriteiten omdat hij creditcardgegevens verkocht op een website. Een rechercheur is vier jaar bezig geweest om erachter te komen wie er achter deze site zat, en kwam er pas achter toen de 22-jarige student op zoek was naar manieren om een vals rijbewijs te krijgen.

5. Belastingaangiften

In 2014 werd T. Jones veroordeeld tot 105 maanden gevangenisstraf en een boete van tweeduizend dollar. Volgens de rechter stal hij namen en beveiligingscodes van mensen en vulde vervolgens frauduleuze belastingteruggaveformulieren in. Hij liet het geld op verschillende bankrekeningen van hem storten.

6. Belastingontduiking in Georgië

Deze fraudeur werd in 2014 gearresteerd, met tientallen strafbare feiten op zijn naam: zestien gevallen van ernstige identiteitsdiefstal, zestien valse declaraties, twee gevallen van witwassen en een aantal andere zaken. Warner slaagde erin om 5000 valse declaraties in te dienen, gebruikmakend van de namen en sofinummers van nietsvermoedende slachtoffers.

7. PayPal-fraude

Johnny Bryan slaagde er in 2014 in om $300.000 te "verdienen" door PayPal op te lichten. Hij had alleen de gegevens van zes slachtoffers nodig om aan zijn motoren, jetski's en geld te komen. Hij maakte nepaccounts aan bij PayPal en profiteerde daarvan, totdat hij in 2014 werd veroordeeld tot 192 maanden gevangenisstraf en een boete van $324.551.

Jaroslav
06/06/2023
Betaalbare en gebruiksvriendelijke VPN met een fatsoenlijk servernetwerk. Biedt betrouwbare versleuteling en privacyfuncties voor basisbehoeften op het gebied van browsen
Serg
06/06/2023
Goose VPN is een betrouwbare en gebruiksvriendelijke VPN-dienst die sterke beveiligingsfuncties en een eenvoudige interface biedt. Met servers in meerdere landen geeft Goose VPN je toegang tot geo-restricted content en kun je anoniem op het internet surfen. De dienst gebruikt robuuste encryptieprotocollen om je gegevens te beschermen en heeft een strikt no-logs beleid, waardoor je privacy gewaarborgd is. De onbeperkte gelijktijdige verbindingen van Goose VPN zijn een groot voordeel, waardoor je meerdere apparaten kunt beschermen met één abonnement. Als je op zoek bent naar een VPN service die makkelijk te gebruiken is en fatsoenlijke beveiliging biedt, is Goose VPN het overwegen waard.
Luca Pagano
01/06/2023
Goede VPN voor een goede prijs, een aanrader!
Nick Ofman
25/05/2023
Gebruik al jaren gans en werkt altijd top!
Melvin de Graaff
23/05/2023
Zeer tevreden. Werkt goed op IOS.
Thomas Stoffer
22/05/2023
Ik gebruik GOOSE al jaren voor zowel streaming als browsen zonder enig probleem!

8. Inlogcodes stelen

In 2015 was de eerste hoorzitting over de handel in wachtwoorden een feit. Verdachten Johnston en Walker stalen online wachtwoorden om vervolgens de informatie van de slachtoffers te vinden en te gebruiken. Dit soort misdrijven komt steeds vaker voor en er lopen momenteel enkele duizenden rechtszaken.

Hoe kun je jezelf beschermen?

Er zijn verschillende voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen, waaronder een VPN. Dit is op dit moment de best mogelijke bescherming, waarmee je anoniem kunt surfen met een tijdelijk IP-adres. Wil je meer weten over de diensten van GOOSE VPN? Klik op deze link en ontdek alle voordelen!

Neem de controle over je online personal space terug

1 abonnement voor al je apparaten
Servers in meer dan 25 landen
Super eenvoudige apps
24/7 ondersteuning
Cyberalarm
30 dagen geld-terug-garantie