MOBIEL
DESKTOP

Een VPN-verbinding kopen: onzichtbaar worden op het web

Ja, je leest het goed. Je kunt werkelijk onzichtbaar surfen op het internet. “Onzichtbaar” betekent in dit geval dat niemand weet wie je bent of waar je ergens uithangt. Daarvoor moet je een VPN-verbinding kopen. In feite koop je geen verbinding, want deze ligt er eigenlijk al. VPN maakt immers gebruik van de bestaande internetlijnen. Wat je moet kopen, is een abonnement van een VPN-aanbieder. Je maakt gebruik van de VPN-servers en de software van deze aanbieder om een VPN-verbinding tot stand te brengen. Lees verder waarom een VPN-verbinding kopen geen slechte zaak is.

Geen identiteit en locatie bekend

Bij een VPN-connectie maakt je PC of mobiel apparaat contact met een VPN-server ergens in de wereld. Als je een website wilt bezoeken, zal deze buitenlandse server een verbinding tot stand brengen met de gevraagde website. Deze website kan nooit achterhalen wie je bent, want jouw IP-adres (dit is jouw “adres” op het internet) is immers niet bekend. De bezochte website kan alleen het IP-adres van de VPN-server terugvinden. Wie je bent of waar je je op dat ogenblik bevindt, blijft onbekend. Op deze manier kun je dus onzichtbaar surfen op het web.

De voordelen van een onbekende locatie

Omdat jouw IP-adres niet bekend is, kan ook de plaats waar je aan het surfen bent, niet achterhaald worden. Het IP-adres is immers gekoppeld aan de geografische locatie. Dit betekent dat je verstoppertje kunt spelen op het internet. Je kunt doen alsof je in een ander land bent. Als je op reis gaat in landen waar de regering de toegang tot bepaalde websites of sociale media beperkt of verbiedt, kan een VPN-verbinding uitkomst bieden. Als je bijvoorbeeld in China volledige toegang wilt hebben tot Google en Facebook, breng je een VPN-connectie tot stand met een VPN-server in Europa of in de Verenigde Staten. Vanaf deze server krijg je wel volledige toegang tot alle websites, ook al bevind je je op dat ogenblik in een land waar dat normaal niet mogelijk is.

Je gegevens beveiligd verzenden via een VPN-connectie

Je maakt je terecht zorgen als je met gevoelige en geheime informatie online moet gaan, bijvoorbeeld bij internetbankieren. Dit is zeker het geval als je een openbaar wifinetwerk gebruikt, bijvoorbeeld als je op reis bent. Over het algemeen wordt aangeraden om zeker geen privégegevens te verzenden via een openbaar draadloos netwerk. Als het toch niet anders kan, is het gebruik van een VPN-verbinding noodzakelijk. De datastroom van en naar je PC, laptop, tablet of smartphone wordt immers versleuteld, zodat een hacker niets kan aanvangen met de gestolen gegevens.

VPN-verbinding kopen?

GOOSE VPN biedt heel wat voordelen: VPN-software die compatibel is met vrijwel alle besturingssystemen, een grote bandbreedte en snelheid en bovendien abonnementen die niet duur zijn.